Diversity days in Elsinore 5-6/12 2016

racist-forside

Mangfoldighed i Helsingør

Pressemeddelelse

Hvordan ville verden se ud hvis du havde et andet køn, en anden hudfarve eller hvis du sad i kørestol? Hvad er mangfoldighed og hvornår er man racist?
Det er nogle af de spørgsmål som kommunens 9. klasser vil møde i et stort mangfoldighedsprojekt på Kulturværftet d. 5. og 6. december 2016.

Bag projektet står Ungdomsskolen, Biblioteket, Den Internationale Højskole, Helsingør Teater, Kulturværftet og teatergruppen Global Stories.

Med Andre(s) øjne har fokus på mangfoldighed.
Projektet foregår over to dage med i alt 24 klasser og ca. 500 deltagende elever.

Eleverne ser forestillingen “Racist?”, der er produceret af teatergruppen Global Stories. Bagefter får eleverne lejlighed til at debattere forestillingen sammen med den medvirkende skuespiller.

Resten af dagen foregår i mindre grupper, hvor elever fra den Internationale Højskole i Helsingør, bruger deres egne historier og kulturelle baggrunde til at tale med eleverne om familieforhold, racisme, kulturforskelle, demokratiforståelse, majoritet/minoritet mv.

En gruppe på ca. 12 elever bliver i løbet af dagen forvandlet med sminke fra fx dreng til pige eller fra brun til lys i huden.

To forskellige klasser vil sammen med Helsingør Dagblad stå for at dække de to dages aktiviteter i avisen, på sociale medier og til en udstilling der vises på biblioteket i maj 2017.

Om eftermiddagen vil to lokale minoritetsgrupper via Handicaprådet og Integrationsrådet, deltage i en afsluttende samtale på Store Scene, hvor der også vises billeder fra dagen.

Det er første gang Ungdomsskolen og kulturinstitutioner i Helsingør Kommune laver så omfattende et mangfoldighedsprogram for 9. klasser. Kulturværftet vil begge dage summe af ungdomsliv på alle etager og i alle tænkelige kroge.

Alle er velkomne til at høre mere om projektet og til at se forestillingen ”Racist?”, ved et offentligt arrangement tirsdag d. 6. december kl. 19 på Kulturværftet. Arrangementet er støttet af Helsingør Kommunes Integrationsråd. Se mere om arrangementet på www.kuto.dk

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.